Menu

Το Newsletter των Δρόμων Ζωής

Τεύχος 24

Μάιος 2020

Η ζωή έχει έναν ολότελα δικό της τρόπο να σε εκπλήσσει, να δοκιμάζει τις αντοχές σου και τα θέλω σου, να παίζει μαζί σου, να ελέγχει τις αποφάσεις και την ειλικρίνεια των στόχων σου υποδεικνύοντας δρόμους που θα μπορούσες να ακολουθήσεις.

Τον Μάρτιο ξεκινήσαμε καινούργιες προσπάθειες με παιδιά και εθελοντές.
Τα παιδιά του Λυκείου που τόσο μας έχουν εκπλήξει με την ωριμότητα τους και την σκέψη τους αποφάσισαν να οργανώσουν μια πολύ ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ εθελοντών και παιδιών ώστε και να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία και σύνδεση αλλά και να βιώσουν οι καινούργιοι εθελοντές μας τις πολύ ιδιαίτερες σχέσεις που πάντα προσπαθούμε με τα παιδιά μας. Στις 7 Μαρτίου τα παιδιά μαγείρεψαν μαζί με εθελοντές και στη συνέχεια απολαύσαμε όλοι μαζί μια βραδιά ζεστή με φαγητό και μουσική, με κουβέντες φίλων που ξαναβρέθηκαν.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου εθελοντές και μαθητές καθαρίσαμε με επιμέλεια το Κέντρο μας αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες σε μια προσπάθεια να προλάβουμε τα γεγονότα. Στη συνέχεια, όπως όλοι, βρεθήκαμε έκπληκτοι μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις! Το Κέντρο μας παραμένει κλειστό όλο αυτό το διάστημα, για την προστασία παιδιών και εθελοντών. Έχουμε προσπαθήσει να υπάρχει μια επαφή με τα παιδιά αλλά και μεταξύ μας διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου.
Παρ’ όλα αυτά η «Φροντίδα» παραμένει ανοιχτή και σε δράση. Μοιράστηκαν κανονικά τρόφιμα στις οικογένειες λίγο πριν το Πάσχα και καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να προσφέρουμε σε 45 οικογένειες ένα πακέτο με κοτόπουλο και ένα κιλό κιμά, μικρή προσφορά αγάπης και συμπαράστασης για το Πάσχα.

Στους Δρόμους Ζωής η δράση που ονομάσαμε «Φροντίδα» ξεκίνησε το 2010 για να καλύψει, αρχικά, την ανάγκη στήριξης των οικογενειών των παιδιών μας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο στόχος για την «Φροντίδα» στους Δρόμους Ζωής είναι οπωσδήποτε το ενδιαφέρον για τις οικογένειες των παιδιών μας αλλά και η προσπάθεια να γίνεται σιγά - σιγά ένα πρώτο σκαλοπάτι μαθητείας για τους εθελοντές, αλλά και τους φίλους, που αναγνωρίζουν βαθιά μέσα τους την ανάγκη να σταθούν έμπρακτα δίπλα στον συνάνθρωπο, που επιλέγουν κοινωνίες με ανθρώπινο πρόσωπο και δυνατότητα εξέλιξης.
Η ανιδιοτελής προσφορά φίλων, αλλά και ανθρώπων που μας γνωρίζουν λίγο, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, λάδι τόσο απαραίτητο για ένα ζεστό φαγητό αλλά και χρήματα που μας δίνουν την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τα Χριστουγεννιάτικα και τα Πασχαλινά εορταστικά πακέτα για περίπου 40 – 45 οικογένειες, στηρίζει από την αρχή αυτήν την προσπάθεια. Χρήματα που κατατέθηκαν μας έχουν δώσει επίσης τη δυνατότητα να καλύψουμε ένα ενοίκιο ή ένα λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές που όλοι βιώνουμε και με πολλούς ανθρώπους σε δύσκολες και αβέβαιες συνθήκες είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε στόχους, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Η ύπαρξη των Δρόμων Ζωής μέσα στα χρόνια είναι και αποτέλεσμα της αναγνώρισης, της θέλησης και της στήριξης φίλων.
Η «Φροντίδα», μέσα από τους Δρόμους Ζωής, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται να εκφράζει την αναγνώριση της ανάγκης να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον συνάνθρωπο. Χρειάζεται να εκφράζει την απόφαση μας για τις κοινωνίες που επιλέγουμε για να ζούμε.

Είναι ανάγκη το «μπακαλικάκι» της Φροντίδας να έχει σταθερά τα απαραίτητα τρόφιμα για διανομή κάθε 15 ημέρες αλλά και για έκτακτες ανάγκες. Οι εθελοντές μόνοι μας δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη, άρα χρειαζόμαστε να μας θυμούνται οι φίλοι μας. Επικοινωνήστε μας την παρουσία σας, το Κέντρο θα ανοίγει για να παραλάβουμε τρόφιμα κατόπιν συνεννόησης μαζί σας.
Στα email: stam.varla@gmail.com ή theiaeva@yahoo.gr
Στα τηλέφωνα 697 722 1496 κα Εύα Λουκάκη
698 869 7919 κα Μάτα Βαρλά

Για πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες ανάγκες της Φροντίδας μπορείτε να ενημερώνεστε και στη σχετική σελίδα του σάιτ .



Ευχαριστούμε τον κάθε ένα από εσάς για την στήριξη και την φιλία σας, αναγνωρίζουμε την τόσο σημαντική παρουσία σας στις προσπάθειες μας και στις ζωές μας.

Εμείς να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που με τον τρόπο τους στέκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν.